Home arrow Actueel arrow Netwerkmiddag op locatie Heerenveen groot succes!

Netwerkmiddag op locatie Heerenveen groot succes!

De netwerkmiddag bij de nieuwe locatie van De Evenaar in Heerenveen op donderdag 6 december 2018 was een groot succes! We zijn blij met de grote opkomst van ruim 60 geïnteresseerden die vanuit verschillende functies, disciplines en instellingen de doelgroep van De Evenaar een warm hart toe dragen. De middag was een uitstekende gelegenheid om kennis te maken met het werk en de visie van De Evenaar, maar ook voor het behandelteam van De Evenaar om kennis te maken met geïnteresseerden en verwijzers.

Vanuit het team De Evenaar Heerenveen kwamen verschillende behandelaren aan het woord. Zo gaf Wim Thijs, psychiater en behandelhoofd van De Evenaar een introductie op de doelgroep van De Evenaar (asielzoekers, vluchtelingen en migranten) en hun psychische klachten. Daarnaast was er aandacht voor het behandelteam in Heerenveen en hoe te verwijzen naar de Evenaar. Marianne de Vries, GZ-psycholoog, presenteerde het kind- en jeugdteam en zij gaf uitleg over de diagnostiek en behandeling van psychische klachten bij kinderen die een traumatische vlucht hebben meegemaakt. Verder was er een presentatie over Mindspring, het preventieprogramma dat vanuit De Evenaar wordt uitgevoerd op verschillende asielzoekerscentra. Tot slot was er een interactief deel waarbij vragen vanuit de zaal konden worden gesteld aan het behandelteam van De Evenaar. Na het plenaire gedeelte was er de mogelijkheid om een kijkje te nemen in de behandelkamers. Hier werden verschillende behandelvormen gedemonstreerd, zoals de hartcoherentietraining, de EMDR- en de NET-behandeling.

Het team van De Evenaar Heerenveen heeft na afloop veel leuke en enthousiaste reacties ontvangen en hopen dat de aanwezigen een goede (eerste) kennismaking hebben gehad met de Evenaar. We verheugen ons op een verdere samenwerking in de toekomst!

Zoals tijdens de middag beloofd, zijn hier de powerpointslides die zijn gebruikt ter ondersteuning van de presentaties.

Hebt u de netwerkmiddag gemist, maar bent u wel geïnteresseerd in De Evenaar dan is er goed nieuws: in het voorjaar van 2019 wordt opnieuw een netwerkmiddag gehouden, maar dan op de locatie in Beilen. U bent van harte welkom!